Blogi

Liposoomsed toidulisandid ja nende eelised

Liposoomsed_vitamiinid_ja_nende_eelised

Mis on liposoomsed toidulisandid?

Mis on liposoomsed toidulisandid ja miks on neid peetud üheks parimaks organismi vitamiinidega varustavaks toidulisandiks? Liposoomsete vitamiinide valmistamisel kasutatakse liposoomse kapseldamise tehnoloogiat Liposomal Encapsulation Technology (LET), seega selgitame seda tehnoloogiat lähemalt, et mõista, miks on need toidulisandid organismile väga kasuliku toimega.

Liposoomse kapseldamise tehnoloogia koosneb põhimõtteliselt mikroskoopilistest normaalsetest rasvaosakestest, mida nimetatakse fosfolipiidideks, ning vitamiinidest. Seda tehnoloogiat on juba aastaid kasutatud teatavate ravimite suunamiseks konkreetsetesse kehakudedesse teisi kehaosi mõjutamata.

Selle tehnoloogia keskmes on liposoomid. Liposoomid on mikroskoopilised mullitaolised osakesed, mis moodustavad membraani, mis koosneb spetsiaalsetest molekulidest, mida nimetatakse fosfolipiidideks. Fosfolipiidid on väga sarnased membraaniga, mis ümbritseb iga rakku meie kehas ja kas võimaldab või takistab toitaine või ühendi imendumist.

Aastaid tagasi avastasid teadlased, et liposoome saab täita kasulike omadustega toimeainete ja toitainetega. Liposoomi membraan hoiab toitainet kinni ja vabastab selle alles siis, kui see jõuab vereringesse.

See uskumatu tehnoloogia toimib tänu fosfolipiidide loomulikule käitumisele, kui nad on õigetes tingimustes vesilahuses. Seega, kui teeksite C- või D-vitamiini lahuse ja segaksite seda fosfolipiididega, oleks tulemuseks, et saadud liposoom sisaldab kas C- või D-vitamiini, mis on liposoomi sees kinni.

Liposoomsed toidulisandid ja nende eelised

Liposoomne tehnoloogia kaitseb vitamiine lagunemise eest, näiteks kui need läbivad karmi maohapete keskkonda. Kui need liiguvad läbi soolestiku ja toimetatakse verre, jõuavad toitained rakkudesse, sest rakumembraan on oma keemilise struktuuri poolest sarnane liposoomidele, mis võimaldab toitainetel rakkudesse siseneda ja organismi varustada. Täpne mehhanism ei ole täielikult teada, kuid arvatakse, et kuna rakumembraan ja liposoom on üksteisele väga sarnased, siis rakumembraan hävitab enda parandamiseks liposoomi ja seeläbi eralduvad vitamiinid.

Liposoomselt kapseldatud vitamiinide mitmekordne toime muudab liposoomsed vitamiinid organismile paremini kättesaadavaks kui traditsioonilised meetodid – kapslid, tabletid ja pulbrid.

Arvukad teadusartiklid ja teaduslikud dokumendid kinnitavad liposoomsete vitamiinide kasulikkust, mis hõlmab paremat imendumist, vähenenud ebamugavustunnet maos ja rohkem kasu tervisele.

Liposoomsed vitamiinid pakuvad ainulaadset võimalust omastada suurem osa igast võetud annusest ilma kõrvaltoimeteta.